HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Pondělí 09.06.2025
 

REGION STŘEDNÍ MORAVA
Vyhledávací centrum
Rejstřík regionu
Databanka akcí
Dopravní přístupnost
Destinační management
Příroda a její ochrana
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Památky a zajímavosti
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Kultura, zábava, sport
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
Folklor a tradice
Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Turistika a volný čas
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Pohádkové regiony
Lázeňství
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Kongresová turistika
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Ubytování a stravování
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Roláda z mletého masa s hráškem a salámem [ Specialita k jídlu ]

Z velikonočních receptů

Roláda z mletého masa s hráškem a salámem

1kg mletého vepřového masa, sůl, pepř, 3 lžíce solamylu, asi 2 dcl mléka, 1 menší cibule, tuk na vymazání pekáče

Náplň:
3 vejce, pepř a sůl na ochucení, 1 lžička oleje, 1 lžíce hrášku, 200g měkkého salámu nebo šunky, sekaná petrželka

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme solamyl a za postupného přilévání mléka všechno dobře promícháme. Směs dáme přes noc do ledničky. Druhý den s ní vytvoříme na mokrém vále obdélníkový plát, poklademe vejci usmaženými na tuku, která jsme osolili a opepřili, posypeme hráškem a nudličkami salámu. Ochutíme usekanou petrželkou a opatrně svineme. Roládu dáme do pekáče vymyzeného tukem a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka. Pečeme v předehřáté troubě za občasného přelití horkou vodou doměkka. Podáváme s brambory a s dušeným špenátem.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.04.2004 v 09:48 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR